dimarts, 27 de setembre del 2011

Article 30 (no chalk)


L'altre dia em van enviar un mail d'aquests estúpids del rollo passa-lo. Lo curiós del cas és que era un mail que anava sobre un manifest al voltant de l'escalada i l'ús del magnesi. "Manifiesto en contra de las clecas". Llegiu-lo. És curiós que ningú no hagi tingut la idea de fer un "Manifiesto en contra de las colillas" o un "Manifiesto en contra del papel de culo" que són dos problemes bastant més greus que els de les clecas.

La veritat és que me la suda bastant si en una via hi ha cleques o no. El que sí que em preocupa és que els escaladors siguin tant guarros com per deixar els peus de via plens de colilles i siguin tant guarros com per deixar els papers de cagar al costat de la seva merda. El paper ni s'enterra ni es deixa tirat, es plega i cap a casa. Estic fart d'agafar pedres per tapar la meva merda i trobar-me papers enterrats. I amb les colilles lo mateix, tothom diu que les recull però cada vegada n'hi ha més, suposo que després de fumar-te 10 pitis és normal que te'n descuidis un. Ja no et dic després de 3 porros! Et pots deixar fins i tot les rastes! Però com que l'escalador d'avui en dia és un homo-urbanus es comporta a la natura de la mateixa manera que ho fa a la ciutat, amb la petita diferència que a la muntanya no hi ha ningú de l'ajuntament que et vingui a escombrar les colilles ni el paper de cagar. I amb el ritme de retallades que portem no ens escombraran ni la ciutat.

Ara bé, si voleu que opini sobre el Manifiesto en contra de las clecas, penso que és una autèntica xorrada fer un manifest sobre les cleques quan avui en dia des de peu de via pots veure tots els cantos magnesiats d'una via des de l'inici fins a la reunió. Si defenses l'escalada a vista com a mínim tingues els collons d'escriure un manifest en contra del magnesi. Si vols llegir la roca no fotis les xapes cada metre i mig, posa-les a 3 o 4 metres com els gavatxos i t'hauràs de concentrar en la roca i no en els seguros. O simplement no en posis. Buenu, en fi, tornem a lo de sempre, ja he escrit 27 articles sobre aquest tema i no em vull fer més pesat.

P.D.: Parlàvem de clenxes de magnesi no? Buenu, de fet, si parlem de les altres penso igual.

Photo: Cocaine Corner - Camp IV - Yosemite.

20 comentaris:

PGB ha dit...

Que gran Oriol! Quanta raó!!

Isidre Escorihuela ha dit...

Doncs per mi el paper de cul,la merda i les cleques estan al mateix nivell !!!!
A les vies cantalludes veus el magnesi per tot arreu i mira ja no ve d'aquí.Però a les vies plaqueres no entenc el tema cleques... i si algú les posa que les raspalli...
Ah si i també hem deixo (dins del mateix sac de la merda) els que criden a peu de via fent un flash que tot el sector el sent... Patètic

Anònim ha dit...

Atenció Isidre, hi ha veritables experts en "flashejar" vies fins i tot quan han passat anys.
Cleques i flashejades a la merda.
Si es va junst en una via doncs baixes el nivell o voles i si tens por de volar deixes d´escalar.

Jo.

TR ha dit...

JO em manifestaria contra totr allòq ue no m'agrada...de fet de vegades les cleques em van bé i m'aopunto una bona via a cvista per l'espónsor ALESHORES m'AGRADA...no m'agrada quen no em surt o la cleca esta equivocada...

No m'agraden les rastes...si en pogués portar en duria...però ves...i NO M'AGARAD AQUELLS als qui no els agrada el que m'agrada..

No m'agrado i m'agradaria agradar-me..

No vull que vulguin el que jo vull, o que tinguin el que no tincv...m'agaradaria agradar-me més...i que m'agradés tot...

BOWS..a veure quna un post de AGADISME i no tant de NOMAGRADISME, que a aquest ritme aquí semblem el BARRUFET MALHUMORAT eeeh!?

a mi me la bufa tot, si hi ha cleues guai...sinó també...el que em mola és el bon rotllet...mira que escalo molt i aquestes "cleques" tampoc n'he vist tantes!!!

El que sói..merda i colilles...i per això vaig a llocs estranys a escalar...hahah1

salut..la foto i el nom del bloc....CLAVATUS!!

Isidre Escorihuela ha dit...

Eps TR
Que no trobes cleques? No fotis home... Es com dir que no trobes paper de cul... De bon rotllu...
A la Maladeta potser no, però a tots els llocs que ens hem trobat fent esportiva n'està ple i no dic que no les posin, dic que se les esnifin quan acavin...

I és lògic de queixar-nos del que no agrada, sempre per millorar. El que esta b millor no tocar-ho ni comentar-ho no fos cas que també ho tombin uns quants "garrulus"
Millor diria "barrufet contestari" xec.
Salut i tapia

Fotoescalador ha dit...

Bones,
Em dic Carlos i sóc clecador. És més, suo bastant quan escalo, i si pugués, agafaría un pot de 25 kilos de magnesi del bo i el fotria tot per sobre de la vía per així no haber de carregar-lo jo a una bosseta que sempre s'acaba i has de repostar. Está clar que la meva autopista blanca a la paret no sería pitjor que la negra del terra que utilitzem tots per arribar-hi al peu de via.
No siguem jipijos, que gats si que portem tots i també tacan de negre y malmeten la tan preciada roca, i peus de via ben oberts també agraden molt. I per cert, qui escali sense magnesi que aixequi la mà.
Salut i magnesi!

Anònim ha dit...

A vegades ni el bon rotllet que dius TR pot fer que passis un bon dia d´escalada.
La merda a casa, les cleques a la butxaca o al nas, els gossos cridaners a casa, els nens que donen pel cul a casa.....
De bon rotllet eh.......

Jaumegrimp ha dit...

Ens agrada l'entorn en que desenvolupem el nostre esport oi? doncs per que el malmetem? hem de procurar que no es noti que hem passat...que ens suen les mans i fem servir magnesi? doncs netegem-lo al marxar, usem una bola, o millor magnesi líquid...no caguem a peu de via, ni pixem!! si la fisiologia apreta doncs cal allunyar-se un bon tros i res de paper, les fulles d'estepa són suaus com el millor paper, i no irriten...i si has d'usar paper, doncs ben tapadet en una bossa i a la motxilla, sí! encara que sembli una guarrada, però és el que cal fer. Ah! i la tifa disimular-la.
O ho fem així o aviat anar a un peu de via d'esportiva d'escola serà impossible i fins i tot acabaran per prohibir-nos l'activitat...
És tan simple com deixar la zona millor que quan hi hem arribat, respecte i educació, tan sols i tan difícil!!!

Anònim ha dit...

Carlos, no es el mateix utilitzar magnesi que "clecar" una via.
Per fer una via clecada ja està el rocòdrom, deixes d'escalar per fer gimnàstica, però almenys que les esborrin.
Salut

Anònim ha dit...

Certament, qui decideix crear un blog vol que el llegueixin. Si no fos així, plasmar allò que pensa sobre un DIN-A4 faria el fet.
Per tant, quin neguit deu suposar haver d’articular amb certa freqüència el contingut del pròxim post. Fem-ho fàcil doncs -deu pensar l’autor-, em cago en la puta, critico a discreció i si puc, creo polèmica facilona tot parlant de certs hàbits estètics i altres collonades superflues…
Home, la convinació és prou efectiva. Que li diguin a la Estevan; la tia o té clar.
Com a bon proselit, veig que tens clar la línia a seguir. No te n’amagues. Ho dius obertament en el teu anterior post “a quanta més gent ofengui millor”, jejeje, vaya cabró!
I la gràcia és que, curiosament, la gent es pica i es pica i la ira els empeny a contrarrestar l’atac, jejeje…
Això sí, dins dels teus fidels parroquians s’aprecia un corrent pseudo-inquisidor disposat constantment a qüestionar tot allò que s’allunyi del que ells consideren escalada genuina. Una espècie de gauche divine Benedictina que sermoneja a tot aquell incaut que gosa allunyar-se de la Regla (ei, que quedi clar que no qüestiono la legitimitat de queixar-se dels subnormals que embruten l’entorn, no parlo d’això).

Per cert Carlos (ui, no em sento gaire còmode citant a algú en concret, i menys quan no el conec), quina és la actitud que defineixes com a jipija? Intentar crear el mínim impacte quan anem a escalar -com per exemple netejar les cleques- és ser un jipiji? Això és el que dius, no? No fotis! És cert, té molt més impacte la línia negre d’asfalt que la línia blanca de magnesi, però què té a veure una cosa amb l’altra? Podem borrar la línia negre d’asfalt quan anem a escalar? Nooooooo… Podem borrar les cleques quan anem a escalar? Sííííííííííí…
És evident que l’escalada altera la natura, i com bé dius, la goma del gats deteriora la roca. Per tant, no siguem jipijis, deixem les cleques que són menys perjudicials que la goma dels gats. Ole, ole! És això el que dius?
Es tracte d’intentar causar el menor impacte possible, però sense que aixó suposi tornar a l’Edat de Pedra ni deixar d’escalar.

De fet, aquest nit em costarà dormir…em tormentarà la idea de la carbonatació de la roca…merda!!! Mentre escalo, respiro, agafo oxigen i allibero diòxid de carboni a pocs centímetres de la roca, merda, segur que el meu CO2 accelera el procés de carbonatació de la roca, merda, altero la roca… (òstia, em sembla que deliro…què collons té a veure això amb…).

Marc.

Anònim ha dit...

Silenci...

Anònim ha dit...

l`anonim que diu:·fora els nens cridaners..." es tonto.

....per cert: que es una cleca? a mi hem sona a hostiot!!!(nen,et fotaré una cleca!...)PACA

Anònim ha dit...

ui....m´han insultat anirè corrent i cridant al meu papa.
Visca els llocs lliures de fums i nens i gossos (de tota mena)
jajajajajjajajajaja.


josep.

Unknown ha dit...

hola,el tema de les cleques i el mqagnesi es preocupant,hi ha gent que cleca de manera discriminada sense sentit,quin sentit te clecar quan estas provant una via tots el cantos després del primer pegue, te la saps de memoria,(clar els que deuen clecar deuen tenir un problema mental ,que menjin cues de pansa o lo mes segur no deuen tenir el grau per fer la via)pots clecar algun moviment de la via ,algun peu en especial ,algun canto de la via que no es veu o alguna regleta que si no agafes per aquell punt no ti aguantes.però quan s'acaba de provar una via es te que deixar neta ,tant les cleques com el magnesi dels cantos per la persona qui vindrà després pugi provar la via amb dignitat i escollint ell els cantos que s'agafa.Normalment qui opina que posaria kilos de magnesi es que no fa gairé grau i no pensa amb la importància que te ,que el poros estiguin nets amb la adherència a la roca .
D'aquesta manera s'han degradat sectors com Vilanova de Meia,Rodellar,Sant Llorenç del munt,Margalef,Albarracín.... i tants d'altres.

Anònim ha dit...

Tota "moralitat" hauria de tenir un component LOGIC?

És tant "insultant" l'ús de cleques com el mateix ús de magnesi, gats o assegurances.

Quin és el ´mínim impacte tolerat a la pedra? qui determina aquest minim i exclou a qui no el compleixen? Perquè sí que és accetat munta una linia de ferros en una via ( amb més o menys exposició) i no les cleques...

No sé, dins de uns mínims de RESPECTE ( que és molt m´çes ampli que només esborarr cleuqes o usar cintes express per no gastar els tosropes), qualsevol campanya d'aquestes moralitzadores, la veritat, es que fa una mica de gracia...

Bé, sempre sembla que hi ha d'haver un tema de discòrdia més enllà de temes de concòrdia...és curiós si més no...al final en ROSI tindrà raó amb el BLACK EYES i el que falta és un canvi de color al IRIS de tothom!!!

salut i CONCORDIA!!!

Víctor ha dit...

Construcció o destrucció? finalment després de tres dies de descans una alimentació a base de verduretes i peix, carregat de motivació i amb la música escollida a la radio del cotxe..... arribes al teu projecte i veus que no el podràs provar en condicions perquè algú ha estat abans i l'ha embrutat, de tal manera que només pots netejar, gaudir del dia i tornar pel camí que has vingut, deixant la via neta per veure si el pròxim dia tens més sort i per al pròxim escalador que vingui , que igual ets tu mateix.
Espero que si us agrada fer us del magnesi aneu a les zones d'escalada on no hi ha restriccions del seu us. Per exemple a Albarracín el seu us està limitat i està prohibit fer cleques ja que l'impacte visual al Rodeno( Tipus de roca de la zona) és molt fort.
Per cert si heu pensat no tenir descendència i acabar amb la espècie per conservar el medi ambient, heu encertat! Si per altre banda heu decidit procrear, limiteu encara més l’ús del magnesi i mireu d’embrutar el mínim possible les zones d’escalada, ja que amb el temps contribuireu encara més malmetre la natura.

castor ha dit...

Victor es el millor comentari que es podria deixar!! Al final el millor que pot passar per la Terra esque xapin els sectors , be xapats ja ho estan !! d'aqui el problema !!
Es totalment comparable a una puta estacio d'esqui!!

castor ha dit...

Aper cert el tipic comentari que es feia de " uno currando i diez mirando "
tambe podria ser" diez escalando y uno cepillando"

aixi que no cal mes que respatllar ,i a poder ser si veieu merda no sus quejais recolloiu-la que sera mes productiu ( encara que no sigui vostra )!!! sera una bona manera per poder aportar alguna cosa a l'escalada!! ( a part de la satisfaccio personal d'encadenar hi han altres coses que tambe gratifiquen) RESPECT !!!

Víctor ha dit...

Castor: No tot està perdut....Cuco aprieta el botón!

No ho dubteu si tinc a les meves mans el botó, l'apretaré!

Víctor ha dit...

Castor: Per cert ha sortit el nou forfait de Margalef a 45 Euros/dia (el preu inclou lloguer de corda, peus de porc i magnesi Gratis!)....

La meva avia ho deia: d’aquí uns anys hi hauran tants cotxes que no es podrà aparcar.....al seu carrer només hi havia un cotxe en aquella època.

Please not climb more is dangerous!