dissabte, 17 de juliol de 2010

Article 12 (Granit)Resulta que Lasportiva ha tret aquest anunci on Tommy Caldwell apareix com a culpable d'algunes ascencions impresionants: Magic Mushroom en lliure 5.14a (8b+) i després en lliure i en el dia (és una via del Capitan).

Resulta que aquest paio que ha fet el Capitan per 14 vies diferents totes en lliure, està intentant treure en lliure MESCALITO, que és l'únic a part de la Lynn Hill que ha pogut fer el Nose en lliure i, que, a més a més, li falta el dit índex.

A més a més de tot això, apareix en aquest anunci anunciant uns peus de gat La Sportiva de bota alta per fer off-widths per fer escalada clàssica i decotant un 9a made in Sharma.

Sí sí segons l'anunci diu que "again" torna a escalar Dreamcatcher i la decota a 5.14c és a dir 8c... De 9a a 8c!!

He sentit a dir que el Tommy Caldwell és un paio amb poc carisme, una mica friki i bastant introvertit... Tant me fa, estem davant del, segurament, millor escalador de granit del planeta que va i decota un 9a made in Sharma i el deixa a 8c, i per si hi ha dubtes deixa clar que l'ha encadenat com a mínim un parell de vegades.

Aquests dies, deu anys més tard de que el Huber les obrís, s'estan fent les primeres repeticions de Bellavista i Pan Aroma. Ara mateix segurament en Huber només despunta gràcies als seus solos integrals i a ascencions en condicions extremes a l'Antàrtida, segurament ja no marca el camí de la dificultat extrema en paret. La Lynn Hill va fer en lliure el Nose el 1995. 15 anys més tard només el paio aquest sense dit l'ha pogut fer. Aviam quants anys han de passar perquè es repeteixi Magic Mushroom 5.14a mig grau per sota de Dreamcatcher...

Crec que en Tommy Caldwell sí que marca el camí. Màxima dificultat en Big Wall.

Tinc curiositat per saber el grau de Mescalito el dia que l'encadeni...

1 comentari:

TRanki ha dit...

Fa anys vaig llegir les perìpècies d'aquest escalador...en un big wall en una exepública remota a ell i al seu equip els van fer baixar a trets de la tàpia, i segrestar...es van escapar dels captors ( amb morts enmig del percal i tot), corrents i amb les bales xiulant sobre el cap fins la frontera ( on també els disparaven creient-los rebels)...tot això amb la seva company i actual dona la Beth...( una altra lola que va encadenar MAGIC LINE al yoshemite ( 8b+/c)...

Vaya parella...

Dreamcatcher sempre ha estat 8c+...ara, que baixi un PLUS ja és curiós, venit de qui vé la via!!!!

Hi ha gent molt forta, la veritat...inhumanament forta...i el temps passa per tothom...