divendres, 15 de juny del 2012

Article 49 (Cotitzant a borsa)



Senyores i senyors em plau comunicar-los que l'escalada cotitza a borsa. La borsa es diu 8a.nu i els valors són les vies encadenades. Qualsevol persona/escalador pot comprar/encadenar accions/vies que tenen un preu de mercat o grau. D'aquesta manera també podriem afirmar que els particulars/escaladors esdevenen en si mateixos empreses i el seu valor en el mercat real de l'escalada puja més o menys en funció de la seva cotització a borsa/8a.nu. És a dir en funció de les accions/vies comprades/encadenades. Independentment de si el preu/grau del valor/via comprat/encadenat és el real o està sobrevalorat/sobregraduat o infravalorat/collat, el fet és que aquest preu/grau, és el que determina la nostra cotització, la nostra posició a borsa. Per tant, com a qualsevol mercat ens podem trobar amb accions/vies que són una bona inversió perquè en treiem un benefici en forma de punts per sobre del valor real de l'acció/via i casos en els que no interessa invertir els diners/pegues i temps perquè el preu/grau de l'acció/via està per sota del seu valor/grau real. D'aquesta manera si com a  inversors/escaladors volem aconseguir cotitzar bé dins de 8a.nu hem de preparar una estrategia i dedicar els nostres ingressos en accions/vies volàtils/soft. Serà una bona manera de cotitzar ràpidament a l'alça i així aconseguir convertir-nos en escaladors/empreses amb un valor alt en el mercat real i entrar ràpidament en l'apassionant món del patrocini. És així, és capitalisme. Només compten els diners. Només compta el grau. El demés no cotitza. Si vols viure com a escalador professional has de cotitzar a borsa. Ho manen els patrocinadors. Senyores i senyors l'escalada cotitza a borsa, la borsa es diu 8a.nu. i les marques controlen el mercat.

Lo de la prima de risc no sé molt bé com encaixar-ho... Si algú té alguna idea serà benvinguda!

Apa! A escalar que cotitza! Encara ens farem milionaris!!

8 comentaris:

Oriol (Quo) ha dit...

Avui día està de moda i és guai cotitzar!!! hehehe...
Però desafortunadament passa que jo, a causa del meu grau... segurament habito en la dimensió d'aquells que com a molt sen's titlla com aquells que... Necessitem ser rescatats!!! :)

QUO... treballant per una Pime

Víctor ha dit...

Tant el grau com la borsa de cotitzacions no tenen cap importància de cara a l'escalada. Només la importància que tu li vulguis donar. Una de les maneres de veure com et poden afectar aquestes variables és mirar quants cops parles o penses en algun d' aquest factors, d'alguna o altre manera ja sigui per pujar el grau, decotar o simplement anomenar una via. També pot observar la forma de les teves piades a un blog o la comunicació amb els amics.

El grau pren importància en la teva escalda quan tens un problema amb el teu ego. De totes maneres hi ha un moment, potser quan arribes al teu límit en que el grau deixa de tenir importància i al final simplement ho pots fer o no. El problema comença quan el teu esforç, no correspon amb els teus objectius prèviament marcats, expectatives i comparacions.


Grade yourself!

Anònim ha dit...

L'objectiu, més que parlar del grau, era parlar de la mercantilització del grau. Està clar que 1+1=2 i que 5 monedes d'1 euro equivalen a un bitllet de 5... Però la puntuació o cotització del grau com funciona?? 6a+6a=6b?? Quants 7a's s'han d'encadenar per obtenir els mateixos punts que un 8a?? Resumint, si encadeno tots els 6a's del món (10.000 per exemple) serà com si hagués fet un 9a? o 9b? En fi...

No tinc ni puta idea de com funciona la cotització del 8a.nu. Algú ho sap??

Hi inverteixo?? O no val la pena??

Oriol Dubreuil

Anònim ha dit...

Si t interessa optar a borsa has d invertir....si no t interessa passa...el món segueix rodant amb i sense 8@.nu...
LA PRIMA DE RISC...és la quantitat de burrades que un ha de posar al blog, facebook o tweet per assolir reconeixement a falta de grau real....com més patata ets més alta és la prima...com millor escales més baixa és...

Anònim ha dit...

:)
Jaja
Molt bona!!

P.D.: La pregunta del millón, ¿Quin és el grau real??

O.D.

Dr. Black eyes ha dit...

No estic d'acord. Pots fer grau i ser un inútil amb la forma de comunicar. Pots fer V+ i que el teu blog sigui molt interessant. També pots deixar de discriminar o tractar diferent a la gent segons el seu grau.

Exemple...... El sábado pasado estuvimos en la cueva de Santa Linya pude hacer un 8b a vista i por fin salió el proyecto de 9a+ equipado por Cris hacia calor. A dia siguiente estuvimos en Margalef o pude encadenar la via de....... Etc

Clar exemple de grau i prima de risc alta!

Anònim ha dit...

Jo he vist gent molt patata fent "molt" grau gràcies a invertir moooolt, fent el primo/a i arriscant poc...

Anònim ha dit...

Josep Maria Guitart Xandri


Vull fer una reflexió sobre una serie de retrets que s’estan escrivint al meu bloc en els comentaris de l’article sobre la Via Fernando Lajarín, i vull expressar-me genericament o en general per tots els aperturistes i reequipadors.
Estic veient una dinàmica que al meu pare es grotesca en tots els aspectes i bandós, si
es que hi ha algun, jo estic al mig i només vull escalar i relatar amb il·lusió les meves noves i constants experiències i no tinc que passar contes si pago el funicular de Sant Joan o com la majoria de vegades aquest tros de burro no sap que i pujo a peu, o vaig amb companys escaladors amb càncer o simplement perquè tenen anys i guarden les forces per seguir escalant, no es pot parlar per parlar i menys tant tontament.
Sense els aperturistes no podríem gaudir de les escalades i també tenim la necessitat dels re-equipadors, perquè no podríem o farien por d'escalar, les vies amb el material original.
Per tant tindríem que aprendre a respectar els valors i la feina ben feta de cadascú i passar de banalitats, perquè tots ens necessitem per escalar.
Una solució seria com fer un registra de la propietat (dic com perquè la muntanya es de tots i no te perquè tindré amo). però pot-ser estaria be que hi hagués una agencia a on registrar que has equipat una via original com aperturista amb totes les garanties que es regulessin o be que has re-equipat i sanejat una via existent amb el permís de l’aperturista o en cas de que estigui mort de aquesta agencia.
També estaria molt be, que aquesta agencia convides experts amb experiència garantida perquè detallessin la dificultat de la via i la seva seguretat. Perquè també es un parany aquesta gent que comença pel facebook, (eso para mi no es un 6a. ni de conya), i jo com sempre explico per l’experiència de cadascú es un 6a. per tu o per mi, per tant lo seriós seria que ho cataloguessin gent experta.
No estic parlant de recaudar diners, sinó de regular com, qui i a on es donen permisos per equipar i sanejar vies amb totes les garanties que es cregui i exigeixin experts.