dimarts, 31 de juliol de 2012

Article 52 (20.000)Han hagut de passar dos anys i mig perquè des del 3 d'abril del 2010 fins avui aquest blog arribés a les 20.000 visites. M'heu fet exprimir com un cabró les poques neurones de què disposo a aquestes alçades de la meva vida de toxicòman. Des de llavors crec que he estat fidel a les intencions que vaig manifestar en el primer post: Article 0 (La genesi). He tingut l'honor de poder penjar escrits d'icones de casa nostra com l'Armand Ballart Article 18 (Respectar l'escalada) o l'Alsina Article 35 (Carta), d'altres internacionals com en Bonatti Article 46 (Abandonar) o Rébuffat Article 44 (La corda) i algun d'ànonim però no per això amb menys visió de l'asuntu com Article 21 (Pandora). Sense oblidar tots els que han anat enriquint el blog amb comentaris i els que l'heu anat llegint encara que sense dir-hi la vostra, cosa que és una llàstima. Tots sumeu 20.000 visites, que repartides entre 52 articles surt a una mitja de 385 visites per article, tot i que evidentment n'hi ha que s'emporten la palma. El de l'Armand és el número 1 i em sembla més que just. Després curiosament, suposo que pel morbo, ve l'Article 32 (Mentides) i el top ten es completa amb: l'Article 26 (Alsina), l'Article 42 (L'escalada ha mort), l'Article 43 (La informació), l'Article 17 (Hang-dogging), l'Article 33 (La por), l'Article 28 (Solo integral),  l'Article 41 (La reina) i l'Article 39 (Consum).
N'hi ha d'altres que no apareixen a la llista com l'Article 33 (evolució) o l'Article 23 (Els primers) però són dels meus preferits i segur que me'n deixo algún. Per exemple els que no són gran cosa però gràcies als comentaris es fan millors i interessants... No sabria dir quins són però no és difícil trobar-los. No n'hi ha tants. Només 52 Articles. Amb 52 dies ho tens enllestit o a un per setmana amb un any...
Sempre he recomenat llegir tots els posts, especialment els 27 primers, perquè fan un repàs de l'evolució històrica de l'escalada i justifiquen una mica el meu discurs però entenc que avui en dia el fast-food i el fast-tot facin que sigui un pal llegir tant. Després ja va ser més complicat. Un cop situats en el moment actual han vingut 25 articles de tot tipus: de filosofia i metafisica de l'escalada, algun sobre notícies polèmiques d'escalada com l'Article 38 (Crisi) i finalment d'humor com l'Article 50 (La Competència) o l'Article 51 (Font Soleïa)
A part de fer aquest acte d'onanisme m'agradaria aprofitar l'article i dir alguna cosa més sobre el número 20.000. És fàcil, però també indicat. El viatge ha estat llarg i "20.000 llegues de viatge submari" és una bona excusa per reivindicar de nou l'esperit aventurer que en mans de l'autor del llibre esmentat, Jules Verne, tant ha marcat el que l'estúpid home blanc ha anat fent al llarg de la seva història. "5 setmanes en globus", "Viatge al centre de la terra", "La volta al món en 80 dies", "De la terra a la lluna", "800 llegues per l'Amazones", etcètera... No sé si en té algún d'escalar muntanyes, però no m'estranyaria... En fi. Si no perdem el concepte aventura de vista crec que tenim escalada per temps... Tot i que el que per uns és una aventura per altres és un suicidi i el que per aquests és una aventura pels altres és un crim... Criminals o suicides, com diria l'Armand, tots hem de Respectar l'escalada.

P.D: M'agradaria felicitar la gent d'escaladatradicional.blogspot.com per les seves 18.000 visites al mes i perquè segurament va ser gràcies a visitar un dia el seu blog que em vaig decidir a dir xorrades per interhate.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

siempre es muy agradable, interesante y motivador leer tus post.

muchas gracias,
JB

jordi fuste ha dit...

Espero poder llegir molts mes Articles teus.
Salut.
Jordi

Anònim ha dit...

Amb molt bon humor i molt interesants els teus articles...
Moltes gracies per la feina!!!